
Het zout van MyMinerals
Minerale en Spoorelement Voeding van Wereldklasse
De unieke oogsttechnieken en geologische bron van Baja Gold resulteren in ’s werelds meest mineraalrijke, van nature natriumarme zeezout. Door over te schakelen van keukenzout, geraffineerd zeezout of zelfs aardse ‘zeezouten’ verminder je je natriuminname en verhoog je de inname van waardevolle mineralen en spoorelementen. Bovendien zullen je culinaire creaties smaken bieden die verder gaan dan alleen de bittere smaak van natriumchloride. Dat maakt Baja Gold het gezondste en meest smaakvolle zeezout ter wereld.
Hoe weten we dat?
We laten Baja Gold regelmatig testen door onafhankelijke laboratoria om ervoor te zorgen dat we een consistent natrium- en mineralengehalte behouden. Meer hierover lees je hieronder.
Onze concurrenten publiceren vaak hun eigen analyses en specificatiebladen, wat inzicht geeft in hun natrium- en mineralengehaltes. Dit is een goede manier om echte mineraalrijke zeezouten te onderscheiden van geraffineerde zeezouten.
Om ervoor te zorgen dat Baja Gold de leider blijft in ongeraffineerd mineraal zeezout, testen we ook periodiek concurrerende zeezouten via onafhankelijke laboratoria. Meestal bevestigen deze tests hun gepubliceerde specificaties. In sommige gevallen tonen ze verschillen – zowel boven als onder de gepubliceerde waarden.
Belangrijk is dat we tot nu toe geen zeezout hebben gevonden of getest met een lager natuurlijk natriumgehalte of hogere hoeveelheden macro- en spoormineralen dan Baja Gold. Lees verder voor meer details.
Laten We Het Over ‘Zout’ Hebben
‘Zout’ verwijst doorgaans naar natriumchloride, hoewel het belangrijkste element dat wordt gemeten voor voedingswaarde en laboratoriumanalyses eigenlijk ‘Natrium’ is.
Baja Gold biedt de laagste natuurlijke natriumgehaltes, meestal variërend van 29,5% tot 31,5%. Standaard keukenzouten en geraffineerde zeezouten bevatten vaak tot 38%-39%. Aardse zouten bevatten doorgaans 36%-38% natrium. Tot slot bevatten toonaangevende ongeraffineerde ‘grijze’ zeezouten 33,5%-35,5% natrium. Je kunt deze waarden zelf controleren door de voedingswaarden of gepubliceerde specificatiebladen te bekijken.
Ter referentie: ‘Zout’ wordt berekend door natrium met 2,54 te vermenigvuldigen om natriumchloride te krijgen. Voor meer informatie over natrium en natriumchloride, zie: Natrium en Zout.
Zouttype (Merk) | Natriumgehalte | Natriumchloridegehalte |
---|---|---|
Baja Gold Mineraal Zeezout | 29,5% - 31,5% | 75,0% - 80,0% |
Grijs Zeezout (Celtic) | 33,5% - 35,5% | 85,0% - 90,0% |
Aards Zout (Himalayazout, Redmond) | 36,5% - 38,5% | 92,5% - 97,5% |
Geraffineerd Zeezout (True Salt) | 38,0% - 38,5% | 97,0% - 98,0% |
Geraffineerd Keukenzout (Morton) | 38,5% - 39,0% | 98,0% - 99,0% |
Minerale en Spoorelementinhoud (Voedingsstoffen)
Een belangrijk voordeel van een zeezout met een lager natriumgehalte is de aanzienlijk hogere aanwezigheid van macromineralen (zoals magnesium, kalium en calcium) en spoorelementen (zoals boron, mangaan en chroom). Baja Gold bevat niet alleen alle natuurlijke mineralen en spoorelementen, maar ook in grotere hoeveelheden dan andere zeezouten.
Macromineralen
- Magnesium: 8.000 - 14.000 ppm
- Kalium: 6.000 - 10.000 ppm
- Calcium: 3.000 - 6.000 ppm
- Zwavel: 6.000 - 10.000 ppm
Spoorelementen
- Boron: 10 - 20 ppm
- Chroom: 1 - 5 ppm
- IJzer: 25 - 50 ppm*
- Mangaan: 5 - 10 ppm
- Seleen: 1 - 5 ppm
- Zink: 1 - 5 ppm
*Over ijzer: Baja Gold bevat ijzer in de perfecte natuurlijke balans. Aardse zouten hebben vaak een veel hoger ijzergehalte door mineraaluitspoeling gedurende duizenden jaren. Dit zorgt voor hun roze kleur, maar een overmaat aan ijzer kan negatieve gezondheidseffecten hebben. Een gebalanceerd zeezout dat het mineraalprofiel van de oceaan nabootst, wordt aanbevolen voor optimale gezondheid.
Vergelijking van Populaire Zeezouten
Merk | Zoutgehalte | Magnesium | Kalium | Calcium |
---|---|---|---|---|
Baja Gold | 75% - 80% | 8.000 - 14.000 ppm | 6.000 - 10.000 ppm | 3.000 - 6.000 ppm |
Celtic Light Gray | 84,9% | 3.000 ppm | 1.080 ppm | 1.960 ppm |
Redmond Real Salt | 98,3% | 1.100 ppm | 1.200 ppm | 4.000 ppm |
Belangrijkste Bevindingen
- Hoe meer een zout is geraffineerd, hoe minder waardevolle mineralen en spoorelementen het bevat.
- Ongeraffineerde zeezouten, zoals Baja Gold, bieden een lager zoutgehalte en hogere hoeveelheden mineralen.
- Baja Gold is consequent het meest gezonde en smaakvolle zeezout dankzij de unieke balans tussen laag natrium en hoog mineraalgehalte.
Probeer Baja Gold vandaag nog!
Baja Gold Mineral Sea Salt
Delen










